Proje kapsamında; "Eğitimde zeytinyağı duyusal analiz prensiplerinin iletilmesi, negatif ve pozitif özelliklerin uygulamalı olarak alan personelin kendi çalışma alnında teknik becerilerini arttırması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Yapılan duyusal analiz çalışmalarıyla, üreticilerin kaliteli zeytinyağı üretilebilecek durumda bilinçlenmesine katkı sağlanması, dolayısıyla değer artışının gerçekleşmesi, ihracata yönelik ürün elde edilebilmesi ve tüketicilerinde tercihlerini daha bilinçli yapabilecek duruma getirilmeleri beklenen sonuçlar olacaktır.
Bölgede yer alan ve düşük kapasite ve teknoloji kullanımına sahip zeytinyağı üretim tesislerinin teknoloji seviyelerinin yükseltilmesi, kalite standartlarının sağlanması ve tanıtımının yapılması sektörün pazar payını da arttırma yönünde katkı sağlayacaktır.