Kahramanmaraş’ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifika Töreni Yapıldı

03 Aralık 2012
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazananlarının belgeleri 30 Kasım 2012 Cuma günü Kahramanmaraş Valiliğinde yapılan törenle teslim edildi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü KOCATEPE, Vali Yardımcısı Servet GÜNGÖR, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa ÖZSOY, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur YILDIZ, Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ertuğrul KAZANCI, KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi uzmanı Mümtaz BAYAZIT ve girişimci adaylarının katılımıyla yapılan törende girişimciler adına konuşan Gökhan Şamil Marangoz “Hayallerimizi takip etme fırsatı veren devlet büyüklerine şükranlarımızı sunarız” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü KOCATEPE

“Girişimcilik en önce bir cesaret işidir. Cesaretlerinden dolayı girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Kahramanmaraş kenti girişimcilik adına başarı öyküleri ile doludur.”

DOĞAKA Genel Sekreter V. Onur YILDIZ

“Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 255 kişiye eğitim alma fırsatı tanınmıştır. Eğitime katılan 239 aday KOSGEB tarafından istenen yeterliliğe ulaşarak sertifika almaya hak kazanmıştır.2012 yılı için sertifika almaya hak kazanan kursiyerler 84 kişidir.”

2012 YılındaKahramanmaraş’ta DOĞAKA-KOSGEB İşbirliği Yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2012 yılında Kahramanmaraş Merkez’de 2 grup Elbistan ilçesinde 1 grup olarak düzenlenmiştir. Her grup 30 girişimci adayından meydana gelmekte olup 90 kişi eğitime alınmıştır. 34 kadın ve 50 erkek girişimci adayı eğitimi başarılı olarak tamamlamış ve sertifika almaya hak kazanmıştır.

Eğitim Yeri

Sertifika Almaya Hak Kazanan Kişi Sayısı

Kahramanmaraş Merkez

57

Elbistan

27

Toplam

84

Tablo 1: Eğitim Merkezlerine Göre Başarılı olan Adaylar

Şekil 1. 2012 Yılı Girişimci Adayları Eğitim Durumu


KOSGEB GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI 2012 YILI DESTEK MİKTARLARI


Destek Unsuru Üst Limit Destek Oranı
İşletme Kuruluş Desteği Geri Ödemesiz 3.000 TL % 70 (Kadın veya özürlü girişimci olduğu takdirde % 80)
Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Donanım Desteği Geri Ödemesiz 15.000 TL
İşletme Giderleri Desteği Geri Ödemesiz 12.000 TL
Sabit Yatırım Desteği Geri Ödemeli 70.000 TL
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER