Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’ın katılımlarıyla, depremin etkili olduğu bölgemiz illerinden Kahramanmaraş’ta Ajansımız tarafından yürütülen projeler imzalandı.
Bakan Kaçır, Kahramanmaraş'ta Ajansımız tarafından yürütülen projelerin imza töreninde yaptığı konuşmada, 4 projenin imza töreni ve deprem bölgesini ayağa kaldırma yatırımlarını anlatmak vesilesiyle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.
Kalkınma ajanslarının rolünü önemsediklerini dile getiren Kaçır, bugüne kadar ajanslar eliyle kamu, sivil toplum ve özel sektörden gelen 24 binden fazla kalkınma odaklı projeye 50 milyar liranın üzerinde destek sağladıklarını söyledi. Kaçır, bölgelerin, şehirlerin, ilçelerin kendine has özelliklerinden faydalanarak ülkenin her bir köşesini adeta bir çekim merkezine dönüştürdüklerini söyledi.
Depremin etkilerinin en aza indirilmesi sürecinde de aktif rol üstlendiğini dile getiren Kaçır, altyapının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, ekonomik toparlanmanın hızlanması, sosyal ve kültürel canlanmanın sağlanması, bölgenin afetlere dayanıklılığının artırılması amacıyla 1 milyar liralık kaynak aktardıkları, Bölgesel Kalkınma Odaklı Toparlanma Acil Eylem Planı'nı başlattıklarını belirtti.
Deprem bölgesinde 784 milyon lira bütçeli 41 projeyi bugüne kadar destekleme kararı aldıklarına işaret eden Kaçır, "İşte bugün bu çalışmalar kapsamında desteklediğimiz 34 milyon lira bütçeli 4 projemizin sözleşmelerini imzalayacağız” dedi.
Bu doğrultuda;
20 Milyon TL bütçeli Kahramanmaraş Arasa Otoparkı Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Kurulumu Projesi ile iş yerleri yıkılan esnafımız başta olmak üzere yaklaşık 150'ye yakın kuyumcu imalathanesine kavuşmasını,
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin yararlanıcısı olduğu 6 Milyon lira bütçeli Soğuk Hava Deposu Kasa Üretim Tesisi ile elma başta olmak üzere meyve üreticilerinin de hasat sonrası ürün kayıplarını en aza indirerek, pazarlama imkânlarını artırmalarını,
3 Milyon lira bütçeli Elbistan Tekstil Atölyesi ile kadınlar ve gençlerimize istihdam sağlayarak bölgemizde gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarını,
1 Milyon lira bütçeli Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün yararlanıcı olduğu, depremden etkilenen dar gelirli çiftçilerin çilek üretimi ile desteklenmesi projesi ile toplam 50 dekarlık örnek çilek bahçelerini kurarak bölgemizdeki çiftçilerimize destek olmayı hedefliyoruz.