Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan ve desteklenmeye hak kazanan projeler arasında yer alan “Kahramanmaraş Bölgesel Kuyumcukent Fizibilite Çalışması” projesiyle ilgili olarak Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Sayın Mustafa Öz’e ziyaret gerçekleştirildi.
Ajans Genel Sekreterimiz Sayın Erdoğan Serdengeçti ve Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı tarafından gerçekleştirilen ziyarette DOĞAKA tarafından desteklenen fizibilite projesinin son durumuna ilişkin bilgi alındı.
Yapılan görüşmede Öz, “DOĞAKA desteğiyle gerçekleştirdiğimiz proje önümüzdeki yıllarda Kahramanmaraş ili ekonomisi açısından oldukça önemli sonuçların alınmasını sağlayacaktır. Dağınık bir yapı arz eden kuyumcu esnafımız gerçekleşen fizibilite çalışmasının sonucu doğrultusunda ortak bir alan bünyesinde toplanarak, bütünleşik, iş güvenliğinin ön planda olduğu çevreye de duyarlı kuyumcukente taşınacaktır.” diyerek verilen destekten ötürü Ajansımıza teşekkür etti.
Ajans Genel Sekreterimiz Sayın Erdoğan Serdengeçti ise “Ajansımız tarafından desteklenen projenin çıktıları orta vadede etkili olacak olup, takı işleme konusunda İstanbul’dan sonra ikinci sırada olan Kahramanmaraş’ta kuyumculuk sektörü oldukça büyük kazanımlar sağlayacaktır. İlin turizm potansiyelini de artıracak kuyumcukent ile çevre illerden ve ülkelerden Kahramanmaraş’a daha fazla kişi ziyaret edecektir.” diyerek “Fizibilite projesinin ardından kuyumcukentin mutlaka yaşama geçirilmesini bekliyoruz” dedi.
Ajansımız tarafından desteklenmekte olan proje ile sektörün; takı imalatı esaslı, kendi tasarımını yapabilen, katma değeri yüksek ürünler üreten, insan sağlığı ile barışık, toplu üretim alanlarına sahip bir yapı altında bir araya getirilmesi; altın, gümüş ve mücevherat üretimi / ticareti yapan ülkeler için cazip ve güvenilir bir alışveriş ortamının kurulmasının teşvik edilmesi; ihracat yapma potansiyelinin geliştirilmesi, kuyumculuk sektörünün yıllardır içinde bulunduğu olumsuz üretim koşullarını aşma ve bünyesinde istihdam edeceği üretim atölyeleri ile 5 bine yakın çalışanın verimini yükseltme konusunda iyi bir referans kaynağı olarak model öne sürülmesi amaçlanmaktadır.
Haber: Kahramanmaraş YDO | 27.04.2011