Kadirli turpunun markalaşmayı hak ettiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Türkiye turp ihtiyacı üretiminin yüzde 70’i Kadirli’de yapılıyor. Kadirli turpunun markalaşmasında ilk adım olarak coğrafi işaret alınmasına ilişkin protokol imzaladık. Osmaniye yer fıstığından sonra Kadirli turpumuzun da Türkiye Patent Enstitüsünde tescilini yapacağız. Herhangi bir tarımın yapılmadığı kış aylarında binlerce insana istihdam sağlayan bu ürünün Kadirli adıyla tescil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tescil edilmesiyle ürünümüz hem korunacak hem de bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılacak" dedi.
DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız bu protokolün, yöre halkına ve Osmaniye iline kalkınma alanında ekonomik katkısının önemini vurguladı, bölgemiz illerindeki Coğrafi İşaret tescili alabilecek her ürünün tescillenmesi gerektiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.