Hatay İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü nün ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Ve Uygulamalı İç Tetkik Eğitimi sona erdi.

25 Eylül 2020

Ajansımız 2020 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Ocak-Şubat  Döneminde Hatay İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü “nün başarılı olarak kabul edilen “ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Ve Uygulamalı İç Tetkik Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi kapsamında  bilgilendirme ve eğitim toplantısı 14-17  Eylül 2020 tarihleri arasında tamamlanmış olup 4 gün süreyle eğitim uygulanmıştır.

Hatay İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışan 30 adet Gıda Kontrol görevlisinin Gıda Güvenliğinin tesisi edilmesinde önem arz eden, başta hayvansal gıda işletmeleri çiğ süt işleme, et işleme, su ürünleri işleme tesisleri ve kesimhaneler ve tabldot ve hazır yemek üreten işletmelerin denetlenmesi ve tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarına dayalı sistemin işletmelerde uygulamalarının tetkiki ve bu uygulamalar konusunda Hatay İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personelinin mesleki bilgi ve deneyim düzeylerinin artırılması, sahada yapılan denetimlerinin etkinliğini ve bu konudaki kurumsal kapasitenin artırılması amaçlanmaktadır.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER