Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı (BOTAP) kapsamında; Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Mustafa Kemal Üniversitesi ve Fiziksel Engelliler Vakfı iş birliğiyle tamamlanan Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi, hizmet vermeye başladı.
Merkez, başta 6 Şubat depremlerinde uzuv kaybı yaşayan çocuklar olmak üzere, bölgedeki farklı engelleri olan bireyler için tıbbi, psikososyal, rehabilitasyon ve rekreasyon desteği sunan protez atölyesi faaliyete geçti.
Merkezin en önemli birimlerinden biri olan protez atölyesi faaliyete geçerken, aynı zamanda çeşitli rehabilitasyon hizmetleri de verilmeye başlandı.
Merkezde Yer Alan Faaliyet Alanları
Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi bünyesinde farklı yaş ve ihtiyaç gruplarına hitap eden çok sayıda alan oluşturuldu:
✔️ Heykel, Kil, Origami ve Mozaik Atölyesi
✔️Ahşap Oyuncak Tasarım ve Geleneksel Oyun Ünitesi
✔️Kütüphane ve Sesli Kütüphane
✔️Keşif ve Atölye Çalışmaları Alanı
✔️Sinema ve Tiyatro Salonları
✔️Ortez, Protez ve Rehabilitasyon Merkezi
✔️“Yerinde Olsam” Deneyim Ünitesi ve Müze
✔️Sportif Beceri ve Koordinasyon Ünitesi
✔️Engelli Kadınlar ve Engelli Anneler İçin Üretim Üssü
Toplumsal bütünleşmeye katkı sunmayı amaçlayan merkez, yalnızca bir rehabilitasyon alanı değil; aynı zamanda engelli bireylerin üretime katılımını teşvik eden, sosyal girişimcilik temelli bir model olarak öne çıkıyor.