Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'daki Nimet Fahri Öksüz Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde "Usta çırak Buluşması'' etkinliği kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, yöresel yemekler jürinin beğenisine sunuldu.
DOĞAKA ve HATAY İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan platformda ana yemek, ara sıcak, meze, çorba, salata ve tatlıdan oluşan 15 çeşit yiyecek yapan katılımcılar, en güzel ürünü çıkarmak için çaba sarf ettiler.
Dünyanın farklı noktaları ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen yemek bölümü mezunu olan eski ve yeni öğrenciler, okullarında düzenlenen etkinlikte hünerlerini sergiledi.
Düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Etkinlik kapsamında, geçmiş yıllarda mezun olan ve yurt dışı ile Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından önemli otel ile restoranlarında çalışan okulun eski mezunları, tecrübelerini yeni öğrencilerle paylaşma fırsatı buldu.
Yarışma hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.