HATAY AYAKKABI İMALAT VE EĞİTİM ORTAK KULLANIM MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR

26 Temmuz 2024

Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar gören Hatay’ın kadim sektörlerinden ayakkabı imalat sektörünün yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik Ajansımız destekleri devam etmektedir.

Deprem sonrası Reyhanlı ilçesine taşınan ayakkabı imalatçılarına yönelik Ajansımınız destekleri ile 2023 yılında “Ayakkabı İmalatı Ortak Kullanım Tesisi” kurulmuş olup afetzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdamına yönelik düzenlenen saya kursları devam etmektedir.

Şimdi de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteği ile Ajansımız tarafından “Deprem Riskli Bölgelerde Tekstil, Deri ve Ayakkabı Sektörlerinin Desteklenmesi (STRIDE)” projesi kapsamında, Antakya’da yapımı devam eden Antakya Ayakkabı İmalatçıları İhtisas Küçük Sanayi Sitesi içerisinde “Ayakkabı İmalat ve Eğitim Ortak Kullanım Merkezi’nin kurulması planlanmaktadır. Projenin bileşenlerinden biri de İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları (İHKİB) Eğitim Vakfı tarafından ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren imalatçılara verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri olacaktır. Bu sayede sektörün ihracat kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında ilk toplantı İHKİB Eğitim Vakfı, UNDP, DOĞAKA, Hatay İş-Kur Müdürlüğü ve Antakya Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatlar Odası temsilcileri katılımıyla 25 Temmuz 2024 tarihinde Antakya OSB’de gerçekleştirilmiştir. Verilecek eğitim ve danışmanlıkların detayları konuşulmuş, izlenecek yol haritası belirlenmiştir. Toplantı sonrasında geçici olarak Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren ayakkabı imalatçıları ziyaret edilmiş ve proje hakkında bilgilendirilmiştir.

UNDP aracılığıyla Ajansımız tarafından uygulanacak olan 550.000 dolar bütçeli projenin 18 içerisinde hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında kurulacak ortak kullanım ve eğitim merkezinin sektörün ortak imalat ve kalifiye personel ihtiyaçlarını karşılaması beklenmektedir.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER