Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 43. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı

16 Ocak 2013
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 43. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Celalettin Lekesiz'in başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe, Osmaniye Valisi Sayın Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı Sayın Kadir Kara, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Sayın Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Sayın Selçuk Acar, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Arif Taşkaya, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Sayın Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile 15 Ocak 2013 tarihinde Osmaniye Valliğinde gerçekleştirildi.
2013 yılın ilk toplantısının açılış konuşması, DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celalettin Lekesiz tarafından yapıldı. 2012 yılı Ajans faaliyetleri hakkında genel bir bilgi veren Sayın Lekesiz '' Mali ve teknik destek programları kapsamında tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve sosyal destek programları kapsamında toplam 497 proje üzerinde çalışmalarına devam etmiştir. Bu projelere sağlanan toplam Ajans desteği yaklaşık 45 Milyon TL. olup bunun 25 Milyon TL.'si gerçekleşmiş durumdadır. Bu programlarda proje uygulayıcılarının katkıları ile 78 Milyon TL.'lik bir kaynak ekonomiye kazandırılmıştır'' dedi.

2012 yılı Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde düzenlenen çalıştaylara değinen Sayın Lekesiz, DOĞAKA öncülüğünde İstanbul'da EMITT, Adana'da mobilyacılık ve Moskova'da tekstil fuarlarında bölgenin temsil edildiğini de dile getirdi.

DOĞAKA'nın eğitim ve bilgilendirme programları kapsamında 240 kişiye girişimcilik eğitimi, 800 kişiye proje hazırlama eğitimi verdiğini ifade eden Sayın Lekesiz, ''teknik destek programı ile 1000 kişiye teknik uzmanlık eğitimleri sağlanmıştır'' dedi.

DOĞAKA'nın açıklamış olduğu "Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı"na dikkat çeken Sayın Lekesiz, DOĞAKA'nın 2013 yılı çalışmalarını da şu şekilde özetledi.

''Önceki yıllarda ilan edilen destek programlarıyla birlikte yaklaşık 600 projenin yürütülmesi ve bu programlar kapsamında toplam Ajans desteğinin 75 Milyon TL. ye çıkarılması, Yeni Bölge Planının tamamlanması ve lisanlı depoculuk, termal turizm, filtre sanayi ve mesleki eğitim alanlarında araştırma çalışmaları, İstanbul EMITT 2013 ve ITB Berlin turizm fuarları ile Adana mobilyacılık, İzmir Tarım-Gıda ve Gaziantep ayakkabıcılık fuarlarına katılım sağlanması, Tekstil, lojistik, demir-çelik, yer fıstığı ve gastronomi alanları ile dış ticaret uygulamalarına yönelik konferans ve çalıştay faaliyetlerinin yapılması, Proje hazırlama, girişimcilik, markalaşma, dış ticaret, teşvik uygulamaları ve lojistik alanında 2.000 kişiye eğitim verilmesi planlanmaktadır'' dedi.

Açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER