T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” Hibe Programına yapılan başvuru sonucu Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın faydalanıcısı olduğu ve Osmaniye Gelişim Derneği ile Erzin Kadın Dayanışma Derneği’nin proje ortağı olarak yer aldığı “Roman Gibi Yaşayan Vatandaşların İstihdama Entegrasyonu Projesi” çalışmalarına devam ediliyor.
Toplam bütçesi 44.486 Avro olan proje kapsamında Osmaniye Merkez ve Hatay Erzin ilçelerinde yaşayan toplam 30 vatandaşa mesleki eğitimler sağlanması planlanmıştı. Proje kapsamında, her iki ildeki İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülen eğitimlerin sonunda, katılımcılara mesleki beceri sertifikası verilerek istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedeflenmektedir.
Projenin birinci kısmında, Osmaniye merkezde Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde 15 kursiyere “Aşçı Çırağı Eğitimi” verilmesine başlanmıştır. Projenin ikinci kısmında ise Hatay’ın Erzin ilçesinde 15 kursiyere “Sepet Örücülüğü” kursu düzenlenecektir.