DOĞAKA Koordinasyonunda “Hitsep Çalıştayı Gastronomi Çalışma Grubu II. Planlama Toplantısı” Düzenlendi

14 Haziran 2019
Hatay Valiliğimiz koordinasyonunda DOĞAKA ve Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü İşbirliğinde yapılan bir çalışma ile ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamakta olan turizm sektörünün mevcut ve gelecek projeksiyonu ele alınmış ve ilimiz turizmi için bir yol haritası olması amacıyla, Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 2018-2023 hazırlanarak, turizmle ilgili tüm paydaşlara gönderilmiş olup 29 Mayıs 2019 Çarşamba Günü Antakya Güngör Ottoman Palace Otel’de “Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 2018-2023 (HİTSEP) Çalıştayı düzenlenmiş olup gastronomi çalışma grubu çalışmalarının yeniden gözden geçirilmesi amacıyla ikincil bir toplantı yapılması çalıştay sonucunda talimatlandırılmıştır.
Bu bağlamda, Hatay Valiliği Himayelerinde, DOĞAKA ve Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü İşbirliğinde düzenlenen “Hatay Turizm Stratejisi Eylem Planı (HİTSEP) Çalıştayı Gastronomi Çalışma Grubu ikinci planlama toplantısı 14 Haziran 2019 Cuma günü DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Söz konusu toplantı kapsamında, Hatay gastronomi turizmi alanında, gastronomi stratejisi eylem planı hazırlığından eğitim planlamalarına, sektörel tanıtım etkinlikleri planlamalarından sunum iyileştirme ve menü etscil ve akreditasyon çalışmalarına kadar birçok konuda Temmuz- Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi hedeflenen faaliyetlerin sorumlu kurumlar işbirliğinde planlanmasına ilişkin kararlar alındı. Alınan kararların üst makama onaya sunulmasının ardından onaylanan faaliyetlerin planlanmasına hız verileceği de ayrıca katılımcılara duyuruldu.

Toplantı kapsamında planlanacak faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Hüsnü IŞIKGÖR, Defne Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Selahattin KÜNEFECİ, Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Sayın Mehmet TOKDEMİR ve EXPO Yetkilileri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Coğrafi İşaretler Birimi Yetkilisi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Sayın Ünal KAHRAMAN ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Hatay Turizm Derneği Başkanı Sayın Hakan BOYACI, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Müh. Sayın M.Salih ÇAYIR, MKÜ ve İSTE Gastronomi, Aşçılık ve Turizm Bölümleri değerli akademisyenleri ve TÜRSAB Temsilcisi Sayın Lemye ŞAHİN toplantımıza katılım sağlarken, Ajansımızı temsilen DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon Birimi Başkanı Sayın Figen GÖKŞEN TOK,  Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Cenk ÖZBAYKAL Bey, Sektörel Destekler ve Programlama (SDP) Birimi Başkanı Serdar ÇINAR ve SDP Birimi Uzmanı Sayın Erva Zeynep BUDAK katılım sağlamıştır.

Alınan kararların uygulamaya geçirilmesi amacıyla bir sonraki toplantının 25 Haziran 2019 Salı günü düzenlenmesine karar verilerek toplantı sona erdi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER