DOĞAKA Koordinasyonunda “HİTSEP Çalıştayı Gastronomi Çalışma Grubu Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı” Düzenlendi

04 Temmuz 2019
Hatay Valiliğimiz koordinasyonunda DOĞAKA ve Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü İşbirliğinde yapılan bir çalışma ile ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamakta olan turizm sektörünün mevcut ve gelecek projeksiyonu ele alınmış ve ilimiz turizmi için bir yol haritası olması amacıyla, Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 2018-2023 hazırlanarak, turizmle ilgili tüm paydaşlara gönderilmiş olup 29 Mayıs 2019 Çarşamba Günü Antakya Güngör Ottoman Palace Otel’de “Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 2018-2023 (HİTSEP) Çalıştayı düzenlenmiş olup gastronomi çalışma grubu çalışmalarının yeniden gözden geçirilmesi amacıyla ikincil bir toplantı yapılması çalıştay sonucunda talimatlandırılmıştır.

Bu bağlamda, DOĞAKA Genel Sekreterliği, Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanlığı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile gastronomi ve turizm konularında çalışmalar yürütülen ilgili sivil toplum kuruluşlarının değerli katılımlarıyla,  İşbirliğinde düzenlenen “Hatay Turizm Stratejisi Eylem Planı (HİTSEP) Çalıştayı Gastronomi Çalışma Grubu ikinci planlama toplantısı 03 Temmuz 2019 Çarşamba günü DOĞAKA Seminer Salonu’nda düzenlendi.

Söz konusu toplantı kapsamında, Hatay gastronomi turizmi alanında, gastronomi stratejisi eylem planı hazırlığından eğitim planlamalarına, sektörel tanıtım etkinlikleri planlamalarından sunum iyileştirme ve menü tescil ve akreditasyon çalışmalarına kadar birçok konuda Temmuz ve Ağustos 2019 aylarında gerçekleştirilmesi hedeflenen faaliyetlerin sorumlu kurumlar işbirliğinde planlanmasına ilişkin kararlar alındı.

Toplantı kapsamında planlanacak faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Hüsnü IŞIKGÖR, HBB Başkan Danışmanı Sayın Kenan YURTTAGÜL, HBB Basın Yayın Müdürü Sayın Mehmet TOKDEMİR,  HBB EXPO Gastronomi Proje Ofisi Yetkilisi Sayın Zafer YAVUZ, HBB Yaygın Eğitim Şube Müdürü Sayın Emine ATMACA, Hatay Profesyonel Aşçılar ve Şefler Derneği Başkanı Sayın Celil ERKAN, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Coğrafi İşaretler Birimi Yetkilisi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Antakya Gastronomi Derneği (AGD) Başkanı Sayın Ünal KAHRAMAN, AGD Genel Sekreteri Sayın Mahmut YILDIRIM, Marka Kent Komitesi Başkanı Sayın Özgür ILDIR ÖKSÜZ, Hatay Turizm Derneği Başkanı Sayın Hakan BOYACI ve Üyesi Sayın Şadi ASFUROĞLU, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Müh. Sayın M.Salih ÇAYIR,ve Yüksek Gıda Mühendisi Sayın Selma ASLANGÜNAY, İSTE Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Fikret GÖKÇE, MKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Dr.Öğretim Üyesi Sayın  Senem ETYEMEZ,  MKÜ Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Hasibe Utku ÇELİK GENÇOĞLU, TURSAB Yetkilisi Sayın Lemye ŞAHİN, Tarihi Bizim Künefeci Yetkilisi Sayın Ragıp BEKFİLAVİ, Hatay Gönüllüler Konseyi Üyeleri Sayın Hatice KARABULUT ve Necla FAKİROĞLU toplantımıza katılım sağlarken, Ajansımızı temsilen DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon Birimi Başkanı Sayın Figen GÖKŞEN TOK,  Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Cenk ÖZBAYKAL Bey, Sektörel Destekler ve Programlama (SDP) Birimi Başkanı Serdar ÇINAR ve SDP Birimi Uzmanı Sayın Erva Zeynep BUDAK katılım sağlamıştır.

Alınan kararların uygulamaya geçirilmesi amacıyla görüş ve öneriler ile soru cevapların alınmasının ardından toplantı sona erdi.

ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER