CNR Holding İstanbul Fuarcılık ve MOSFED (Mobilya Dernekleri Federasyonu), KOSGEB ve DOĞAKA iş birliğinde bu yıl 15’incisi düzenlenmekte olan, CNR IMOB 2019 Uluslararası Mobilya Fuarı, yerli ve yabancı toplamda 500 katılımcı firmadan bölgemizden 20 mobilya üreticisi firmasının katılımlarıyla ile 22 Ocak 2019 Salı günü ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Fuarın açılışında İstanbul Valisi Sayın Ali YERLİKAYA, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Sayın İsmail GÜLLE, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şekib AVDAGİÇ, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Sayın Ahmet GÜLEÇ, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Selahattin ESKİOCAK, DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon Birimi Başkanı Sayın Figen GÖKŞEN TOK’un yanı sıra sektör derneklerinin başkanları ve sektör profesyonelleri hazır bulundu. Türkiye ekonomisinin 2023 vizyonu çerçevesinde mobilya endüstrisinin ihracat hedeflerine ulaşmasında her geçen yıl katkısını artıran fuar, katılımcılarına yeni hedef pazarlara yönelik iş geliştirme olanakları sunmaktadır.2002 yılından beri toplamda 18 defa düzenlenen CNR İMOB Uluslararası Mobilya Fuarı, 1000’in üzerinde firmanın katılımıyla, 2023 vizyonu çerçevesinde mobilya endüstrisinin ihracat hedeflerine ulaşmasına katkıyı artırmak amacıyla, 41 bini yabancı, 120.000’in üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacaktır.
Fuarın Ticaret Bakanlığı tarafından desteklediği ve İhracatçı Birlikleri’nin Uluslararası rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, özellikle Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Katar, Irak ve Suudi Arabistan 150 ülkeden fuarı ziyaret için gelecek olan firma yetkilileri ile B2B Eşleştirme Programı’na dahil edildiği bildirilmiştir.
CNR İMOB 2019; Çocuk odasından, yatak odasına, oturma odasından ofis mobilyasına kadar bu yıla damgasını vuracak binlerce yeni ürünü aynı platformda bir araya getiren fuar, sektörün gelecek vizyonunun da fotoğrafını çekmeye başlamıştır. Modern, klasik, eskitme ve modüler mobilya, yatak ve yatak grupları, koltuklar, sandalyeler ve kanepeler, bebek ve genç odaları ile mobilya aksesuarlarından oluşan ürün grupları, zincir mağazaların yetkilileri, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilyaların sektörün ilgililerinin beğenisine sunulurken, Ajansımız ve bölgemiz Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde toplamda 2000 metrekarelik fuar alanında Hatay ilini temsilen 19 mobilya üreticisi ve Kahramanmaraş ilini temsilen 1 mobilya üreticisi olmak üzere bölgemizden 20 firmanın katılımlarıyla bölgemiz mobilyacılık sektörü yeni iş bağlantılarının kurularak ihracatın artırılmasına katkı sağlamak üzere ticari işbirliği görüşmelerine başlamıştır.
Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olan Ajansımızın stand konstrüksiyon desteği verdiği söz konusu fuarda, bölgemiz mobilya üretim firmaları, önümüzdeki 10 yılda ihracatta dünyanın ilk 7 ülkesi arasında yer almaya odaklanan Türk Mobilya Endüstrisindeki hedef pazarlarının alıcılarıyla buluşmak için mobilyacılık sektöründe uluslararası buluşma platformu olan CNR IMOB 2019 Uluslararası Mobilya Fuarı’na, 22-27 Ocak 2019 tarihleri arasında 10.00-18.00 saatleri arasında sektörün ilgililerini ağırlayacak olup, bölgemiz firmalarının standlarında katılımcı ve ziyaretçilerimizi ağırlamaktan onur duyarız.