Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Gaziantep Valisi Sayın Davut GÜL ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma ŞAHİN, bölgeyi ulusal ve uluslararası boyutta tanıtmak için komşu illerin birlikte hareket etmesinin tüm bölge illerine katma değer sağlayacağını vurgularken, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rahmi DOĞAN, Hatay ilimizin kültürel değerleri ve turizm öğelerini katılımcılara tanıtırken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hayrettin GÜNGÖR Kahramanmaraş ilimizin doğal güzellikleri, kültür ve turizm değerlerinin bölgeye etkilerinin de olumlu olacağını dile getirdi.
Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Şanlıurfa valileri, belediye başkanları ile ilgili kurum/kuruluş yöneticilerinin katılımları gerçekleştirilen toplantıda, Vali Gül, Gaziantep ve diğer illerin turizm alanında birlikte hareket etmesinin büyük kazançlar sağlayacağı noktasında değerlendirmelerde bulunurken Vali Gül, “Turizm ve bölgenin bütün birikimini biz kullanalım, biz bir adım öne geçelim diye bir iddiamız da yok bunun gerçekleşme şansı da yok. Bölgesel olarak, diğer sektörlerde olduğu gibi turizmde de birlikte hareket edersek hepimiz kazanırız, bunun dünyada örnekleri var. Şehir milliyetçiliğinde hepimiz olduğumuz yerde sayarız. Ya da kısa ve orta vadede olduğumuz yerden de geriye gideriz” dedi.
Gaziantep ve bölge illerin turizm potansiyeli hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma ŞAHİN, “Adıyaman’da Nemrut ile birlikte başka bir hazine var, Dülük Antik Kenti, Göbeklitepe kadar eski, Yesemek Açık Hava Müzesi, Rumkale, her biri ayrı bir hazine… Kahramanmaraş’taki antik kenti ve mozaikleri kendi mozaiklerimiz gibi görmezsek, Hatay mutfağı ile Gaziantep mutfağını eşdeğer görüp bizim baklavamız üzerine Hatay künefesini, soğuk mezesini ilave etmezsek bu bizi verimlilikte aşağı düşürüyor. Bölgesel yarışta bizi geriye götürüyor. Avrupa turlarına baktığımızda kimse kendisini bir nokta üzerinden pazarlamıyor. Bu dünyanın dilini öğrenip bölgesel ekonomiyi buraya çekmemiz gerekiyor. Bu alanımız güçlendirip hak ettiğimiz Anadolu mirasını, bölge mirasını, dünya mirasına dönüştürürsek istihdam üreten, gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir altyapıyı başarmış olacağız” diye konuştu.
Toplantı kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve GAP İdaresi tarafından ortak kültür ve turizm projelerinin hazırlanmasına ilişkin hazırlanan sunumlar ile bölgenin önemi vurgulandı. Bölgenin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtım ve satışının yapılması noktasında yol haritasının belirlenmesine ilişkin görüş ve önerilerin alındığı söz konusu toplantıda, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizdeki kültür ve turizm faaliyetlerimiz ve değerlerimiz hakkında bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla Ajansımızı temsilen Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rahmi DOĞAN, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hayrettin GÜNGÖR, Sektörel Destekler ve Programlama Birimi Başkanı Sayın Serdar ÇINAR, Kurumsal Koordinasyon Birimi Başkanı Sayın Figen GÖKŞEN TOK, Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Yusuf KÖLELİ katılım sağlamıştır.
Mutfak Sanatları Merkezi’nde yapılan toplantı, görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.