DOĞAKA Ev Sahipliğinde, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Konulu Sektörel İstihdam Temelli Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

10 Mart 2017
Ajansımız ev sahipliğinde, Hatay Ayakkabıcılar Odası Başkanlığı koordinasyonunda, Hatay SGK İl Müdürlüğü, Hatay İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hatay Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Konulu Sektörel İstihdam Temelli Bilgilendirme Toplantısı, 10 Mart 2017 Cuma Günü DOĞAKA Seminer Salonu’nda yeni istihdam politikalarının ayakkabıcılık sektörü temsilcilerine anlatılması amacıyla düzenlendi.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesi kapsamında, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” temalı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konulu sektörel istihdam bilgilendirme toplantısına DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Onur YILDIZ, SGK Hatay İl Müdürü Sayın Hamit BAL, Hatay İŞKUR İl Müdürü Sayın Ziya YÜKSEL, Hatay Ticaret İl Müdürü V. Sayın Halit İMREK, Hatay Ayakkabıcılar Odası Başkanı Sayın Gökhan ORAL ve ayakkabıcılık sektörü üretici firma temsilcileri katıldı.

Hatay Sosyal Güvenlik İl Müdürü Sayın Hamit BAL ve Hatay İŞ-KUR İl Müdürü Sayın Ziya YÜKSEL, Hatay Ticaret İl Müdürü V. Sayın Halit İMREK, Hatay Ayakkabıcılar Odası Başkanı Sayın Gökhan ORAL ve DOĞAKA Genel sekreteri Sayın Onur YILDIZ ile ayakkabıcılık sektörü temsilcileri katılım sağladılar.

Söz konusu panelin açılış konuşmalarını gerçekleştiren DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Onur YILDIZ “Bugün burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan ‘‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’’ projesi kapsamında ülkemizdeki en büyük istihdam seferberliğine ilişkin bölgemiz kalkınmasındaki lokomotif sektörlerimiz işçi ve işverenlerini ile sektör temsilcilerimizi aydınlatmak amacıyla yer almaktayız” dedi.

Panelin konuşmacılarından Hatay-İŞ-KUR İl Müdürü Sayın Ziya YÜKSEL toplantıda gerçekleştirmiş olduğu sunum çerçevesinde; “İşverenlerimize teşviklerin yanı sıra artı bir desteği de sunuyoruz. İşverenlerimizin deneme amaçlı aldığı işçilere iki ay süre ile hem sigorta ve sağlık güvenliğini, hem de günlük 54 TL ödeniyor. İşveren iki ay sonunda isterse bu işçileri en az iki ay sigortalı göstermek şartıyla yanında çalıştırabiliyor. Buna benzer işverenlerimize desteklerimiz devam etmektedir. Milli eğitim ve Girişimcilik kurslarına katılan kursiyerlerimize de devletimiz çeşitli imkanlar sunmaktadır. Hedefimiz 2017 yılında Hatay’da istihdam teşviklerini ve işçi sayısını arttırmaktır. İşyerlerinde işveren, işçi arasında İŞ-KUR’un sağladığı İşbaşı eğitim destekleri devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Panelimizin bir diğer konuşmacısı olan SGK Hatay İl Müdürü Sayın Hamit BAL ise; “‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesini devletimiz çok önemsiyor ve bu konuda ciddi destekler veriyor. Hatay genelinde işsizliğin azalması, yeni iş sahaların açılması, istihdama işverenlerimizin artı bir katkı sağlaması, belirli oranda işçi çalıştıran iş yerlerimizin engelli vatandaşlarımıza da iş vermesi ile istihdamda artış olacağına inanıyoruz. Bu bakımdan gerek İŞ-KUR gerekse Hatay SGK İl Müdürlüğü olarak koordineli bir şekilde çalışarak, bu konuları esnaflarımıza, sivil toplum kuruluş temsilcilerimize, iş adamlarımıza, Meclis üyelerine ve halkımıza anlatıyoruz. Burada istihdama artı bir desteği veren işletmelerimize ve işverenlerimize yılsonuna kadar asgari ücret desteği de verilmektedir. Bu yıl Hatay için 21 bin kişi hedeflenmektedir” şeklinde ifadelere yer verdi. 

Toplantının son bölümünde ise panelistlerimiz, sektör temsilcilerimiz katılımcılarımızın sorularını cevaplayarak toplantı sona erdi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER