Doğaka 50. Yönetim Kurulu Toplantısı Afşin’de Yapıldı

09 Ekim 2013
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 50. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü Kocatepe'nin başkanlığında, Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Sayın Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş İl Genel Meclis BaşkanıSayın Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Sayın Selçuk Acar, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Teke, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Sayın Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile 8 Ekim 2013 tarihinde Afşin Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantı öncesi Yönetim Kurulu Üyeleri Kahramanmaraş’ınElbistan ilçesine geçerek Ceyhan Nehrinin doğduğu Pınarbaşı’nda incelemelerde bulundular.  

İncelemenin ardından Afşin’de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, DOĞAKA tarafından ilan edilen 2011 yılı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı hakkında bilgi vererek, program kapsamında yürütülen tüm projelerin kapatıldığını belirtti. Kocatepe, destek programından bölgede tarım ürünlerinin işlenmesi, depolanması ve ambalajlanması gibi süreçlerde faaliyet gösteren toplam 24 işletmenin yararlandığını ifade etti. Kocatepe program ile ilgili etki değerlendirmesi ve analizi çalışmalarının da önümüzdeki dönemde Ajans tarafından yapılacağını dile getirdi.

Ajansın tamamlanan ve devam eden destek programlarının yanı sıra yeni destek programlarının hazırlık çalışmalarına da devam ettiğini belirten Kocatepe, “Önümüzdeki günlerde ilan edilmesi planlanan yeni destek programları için Kalkınma Bakanlığı ile görüşmelere devam edilmektedir” dedi.

KOSGEB işbirliği ile yürütülen Girişimcilik Eğitimlerine devam edildiğine dikkate çeken Kocatepe, programa ilginin yoğun olduğunu ve yapılan müracaatlar kapsamında ilçelerde yaygınlaştırılan eğitimlerle 360 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini belirtti.

DOĞAKA’nın bölgede öne çıkan sektörlerin ulusal ve uluslararası pazar payını artırmaya yönelik tanıtım ve organizasyon faaliyetlerine de devam ettiğini ifade eden Kocatepe, 21-23 Kasım 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş ilinde Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve özel sektör kuruluşlarının da işbirliği ile Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin düzenleneceğini söyledi. Zirveyle tekstil sektörü ile ilgili pazarlama, üretim, teknoloji,insan kaynakları ve enerji konularında oturumların yapılacağını belirten Kocatepe, programda araştırmacılar tarafından tamamlanan ve ticarileştirilmeyi bekleyen projelerin yatırımcıların dikkatine sunulacağını belirtti.

Bunun yanı sıra 10 Ekim 2013 tarihinde Osmaniye’de gerçekleştirilecek Uluslararası Lojistik Konferansı hakkında da bilgi veren Kocatepe “Lojistik sektörü ile ilgili yerli ve yabancı bürokrat, akademisyen ve uzmanların katılacağı konferansta, lojistik sektöründeki son gelişmeler, bölgemizin lojistik potansiyeli ve yatırım olanakları ele alınacaktır.” dedi.

Toplantının ardından Yönetim Kurulu Üyeleri Elbistan ilçesinde bulunanEshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret ettiler.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER