(doğaka) 25. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

10 Mayıs 2011
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 25. Yönetim Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü KOCATEPE’nin Başkanlığında 10.05.2011 tarihinde Hatay ilinde yapılmıştır.
Toplantıya Hatay Valisi M. Celalattin Lekesiz, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, üç ilin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

Geçtiğimiz ay Osmaniye ilinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’ndan bu yana geçen süre içerisinde, 2010 yılı Ekim ayı içerisinde ilan edilen İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında başarılı bulunan projelerin sözleşmelerinin imzalanması ve uygulanmaya başlanılması Ajansın en önemli gündem maddesini oluşturmuştur. Ajansımıza yapılan başvurular içerisinde başarılı bulunan 113 adet projeden 102 adedi ile sözleşme imzalanmış ve projeler uygulanmaya başlamıştır. Bu projelerin ilgili mevzuatı ve proje amacına uygun olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla Ajans uzmanları tarafından izleme ve değerlendirme çalışmaları yapılmaktadır.
Yine bu dönemde, Bölgemizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve Bölgemizde turizm sektörünün canlandırılması amacıyla hazırlanmakta olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye İl Turizm Master Planları çalışmalarına devam edilmiştir. Bu kapsamda Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde ilgili paydaşlarla atölye çalışmaları gerçekleştirilerek, paydaşlardan alınan görüş ve öneriler doğrultusunda strateji ve eylem planı oluşturma çalışmaları yapılmıştır.

Bölgemizin tanıtım faaliyetleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ve 28 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Antalya ilinde gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı’na katılım sağlanmıştır. Her üç ilimizin de katıldığı fuarda Hatay ilimiz; künefe, oruk, kabak tatlısı, defne sabunu, defne şampuanı, zeytinyağı, nar ekşisi, kekik, ipek ürünleri, Kahramanmaraş ilimiz; dövme dondurma, bakır işleri, çarık, biber, ahşap el sanatları, tarhana, Osmaniye ilimiz ise; yer fıstığı, fıstık ürünleri, kilim, ahşap el sanatları gibi yöresel ürünleriyle katılımcılara tanıtılmıştır.

Diğer taraftan Ajansın kurumsallaşma çalışmaları içerisinde en önemli faaliyetlerden biri olan Mali Yönetim Yeterliliği Kriterlerinin sağlanması amacıyla bu kapsamda yapılacak çalışmaların koordinasyonu için Ajans uzmanlarından oluşan bir komisyon kurulmuştur.
İlgili mevzuatı gereğince 2012 yılından itibaren proje ve faaliyet desteklerinde kaynak kullandırılması için zorunlu hale gelecek olan Mali Yönetim Yeterliliği Kriterlerinin 2011 yılı sonuna kadar sağlanması amaçlanmaktadır. İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığı temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yapılacak olan denetim için Ajansımızca çalışmalara hız verilmiştir.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER