Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Festivali Başladı!

03 Eylül 2014
Hatay Valiliği öncülüğünde, TÜBİTAK desteğiyle ‘Hatay İl Yenilik Platformu’ projesi kapsamında gerçekleştirilen “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinleri Antakya Anadolu Lisesi fuaye alanında başladı. İlk gün vatandaşların yoğun ilgilisi gösterdiği etkinlikler müzik dinletileri ve yöresel yemek tadımları ile devam ediyor.
600 çeşit yemeği ve sıra dışı lezzetleri ile “Dünya Gastronomi Şehri” olma yolunda adaylık başvurusu UNESCO tarafından kabul edilen dünyadaki 4 kentten biri olan Hatay, 03-06 Eylül tarihleri arasında 'Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri' etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

“Emek ve Yemek” teması ile başta Türk mutfağının ve onun ayrılmaz bir parçası olan Hatay mutfağının tanıtımını hedefleyen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Festivali kapsamında; Gastronomi otoriteleri, mutfak yazarları, profesyonel aşçılar, beslenme uzmanları, ulusal üreticiler, turizmciler, gıda ve tarım sektörü temsilcileri ile akademisyenleri bir araya geliyor. 

Hatay İl ve İlçe kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz ve yöresel ürün üreten girişimcilerimiz ürünlerini Antakya Anadolu Lisesi fuaye alanında sergileyerek etkinliklere katılım sağlıyorlar.

Etkinlikler kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Mustafa Kemal Üniversitesi, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Ağı (YÜCİTA) işbirliği ile Antakya Anadolu Lisesi fuaye alanındaki standıyla ve  4 Eylül 2014 Perşembe günü 15.30-19.00 saatleri arasında Anemon Antakya Oteli Toplantı Salonunda gerçekleştirileceği “Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretleme” konulu paneline ev sahipliği yapıyor. 

Söz konusu etkinliklere ilişkin programa  http://akdenizmutfakgunleri.com/Program  linkinden ulaşabilirsiniz.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER