Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamında açılan ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yürütülen ''Bilgi Emeğe Dönüşüyor'' projesi çerçevesinde web tasarımı , İngilizce girişimcilik, grafik ve animasyon eğitimini tamamlayan 30 ortopedik engelli kursiyere sertifikaları törenle verildi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Destek kapsamında hibe sağladığı projenin Sertifika Töreni ve Kapanış Toplantısına Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Şenses, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, ATSO Genel Sekreteri Serdar Yılmaz Saraç, Hatay ABİGEM Koordinatörü Bülent Yüce, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı SODES Proje Koordinatörü Mehmet Ergin, SODES Proje Sorumlusu Cemil Şekerci, Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sabri Tazearslan, Öğretmenler, kursiyerler ve aileleri katıldı.
Proje Koordinatörü Zuhal Özcan’ın Proje Sunumu ile başlayan Sertifika Töreni ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in açılış konuşmasıyla devam etti.
ATSO Başkanı Hikmet Çincin, Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, geçen yıl ortopedik engelli vatandaşlara destek olma adına sosyal sorumluluk bilinciyle SODES kapsamında "Bilgi Emeğe Dönüşüyor Projesini" uygulamaya koyduklarını ve bu projede ellerini kullanabilen engellilere eğitim verdiklerini belirtti.
Çincin, sosyal destek projelerinde mütevazi bütçelerle başta dezavantajlı gruplar olmak üzere hedef grupların meslek edindirme kurslarına katıldıklarını kaydetti.
Engellilerin hem yeteneklerini kullanmaları, hem de yeni bilgiler edinerek iş sahibi olmak için adım atmış olduklarını ifade eden Çincin, şöyle devam etti:
"30 engelli gencimiz bu projeden faydalanmış ve temel bir ihtiyaç olan ara eleman ihtiyacını karşılayacak duruma gelmiştir. Bizim diğer sosyal destek projelerinden de beklentimiz bu yönde. Son yıllarda Avrupa ülkelerinden ihraç ettiğimiz projeli çalışma kültürü kamu sistemine yerleşti. Aslında bunun ileride topluma kazandıracağı en önemli şey de budur. İster kamu yöneticisi olsun, ister özel sektör, ne iş yaparsanız yapın işe önce projesini çıkararak başlama kültürüdür. Belki de ileride en önemli kazanım bu olacaktır."
Sosyal Destek Projelerini hayata geçirebilmemiz için maddi imkan sağlayan fonlar ayıran başta Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına; 12 ay süresince Proje faaliyetlerini beraber yürüttüğümüz, eğitimlerimizin yanı sıra sertifika törenimiz için bize kapılarını açan Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne, faaliyetlerimizin hızlı ve uyumlu şekilde yapılmasına katkı sunan KOSGEB ve İŞKUR’a teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Daha sonra toplantıda söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Zeynel Abidin Şenses de mesleki ve teknik eğitimin amacı çerçevesinde dünyada teknoloji ve hizmetler alanında sürekli değişim yaşandığını ve bu değişime ayak uydurmak için daha seri, kaliteli üretime ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Şenses, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün işletmelerle iş birliği yapılarak yetiştirilmesi, mesleki ve teknik eğitim sistemi bütünlüğü içerisinde desteklenerek geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Kursiyerler sertifikalarını, Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay il Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Şenses, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz ve Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sabri Tazearslan’ın ellerinden aldılar.