1. Bilişim Ve Teknoloji Günleri

20 Kasım 2012
Hatay valiliğimiz öncülüğünde TÜBİTAK desteğinde, ilimiz paydaşlarının işbirliğinde yürütülen İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında düzenlenen ‘1. Bilişim ve Teknoloji Günleri’ 15 Kasım 2012 Perşembe günü saat 09.30’da Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantı ile başladı.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz toplantıda yaptığı konuşmada, ulusal ve küresel düzeyde rekabet edebilmenin ve ayakta kalabilmenin yolunun, yerel düzeyde güç birliği ve işbirliği yapmak olduğunu vurguladı. 

Vali Lekesiz, ilimizin tüm dinamiklerinin güç birliği ile bir araya gelerek kurduğu ‘Hatay İli Yenilik Platformu’ ile de, ilimizin ulusal ve küresel düzeyde daha iyi yerlere taşınabilmesi için yerel düzeyde hep birlikte hareket edildiğini kaydetti.

-Kendisini Yenilemeyen, Yaşadığı Dünyanın Dışına İtilir-

Dünyanın nüfusunun 7 milyar, gayri safi milli hasılasının ise 77 trilyon dolar olduğunu ifade eden Lekesiz, ‘Bizim de Türkiye olarak hiç şüphesiz hayallerimiz, hedeflerimiz, iddialarımız var. Dünyanın gayri safi hasılasının içinde Türkiye'nin gayri safi milli hasılası ne olacak, bugün ne, 15 sene sonra ne olacak, Türkiye'nin iddialarına Hatay'ın katkıları ne olacak. Dünyada yaklaşık 200 devlet var. Dünyanın önde gelen 50 tane firmasının yıllık cirosunun toplamının dünyadaki aşağı yukarı 150 ülkenin gayri safi milli hasılasının toplamından daha fazla olduğunu görüyoruz. İşte ‘İl Yenilik Platformu’nun amacı da ilimizi, ülkemizi daha güçlü noktalara götürmeye çalışmaktır. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Her dem yenileniriz, kim bizden usanası’. İster birey, kurum, il, ülke olunuz, yenilenen taze kalır, taze kalan ayakta, hayatta kalır. Taze kalmayan kendisini yenilemeyen kim olursa olsun firma, ülke insan, yaşadığı dünyanın dışına itilir.’diye konuştu.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Koç ise, ‘Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere beşiklik yapmış ilimiz, her parametrede etkinliğine ve tanıtımına kurumsal katkı yapmak, ilde yenilik konusunda kurumlar arasında işbirliğini güçlendirmek, başarılı uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak ve nihayetinde ortak bir coşkunun yaratılmasını hedeflemek amacıyla, Valiliğimiz öncülüğünde ilimizdeki paydaşlarla beraber bir proje yapılarak TÜBİTAK’a sunulmuştur. Destek başvurusunda bulunan ilimiz, destek almaya hak kazanan 5 il arasına girmiş, yerel paydaşların bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütmesini sağlamayı ve sürekli dinamik bir işbirliği zemini oluşturmayı amaçlayan Hatay İli Yenilik Platformu Projesi’nin sözleşmesini taraflarca 15 Mat 2012’de imzalamış ve proje uygulamasına başlanmıştır.’dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, bilim ve teknolojideki gelişmeyi ‘iki ucu keskin bıçak’ olarak tanımlayarak, ‘Bir tarafta klasik dünya, bir tarafta sanal dünya, teknolojik dünya. Hangisine gideceksin, hangisinden vazgeçeceksin bilemiyorsun ama ikisinden de vazgeçemiyorsun. İkisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Bilim, bilişim, teknoloji bireysel ve kurumsal zirveye ulaşmada çok önemli unsurlar. Kendimize vizyon ve projeler koymuşsak, dünyada ses getirmek istiyorsak bilim ve teknolojiden faydalanmak zorundayız.’diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları’, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak, ‘Bir Başarı Hikayesi’, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ’Girişimciliğin Artırılmasında Teknolojik Ortamın Oluşturulması’ konulu sunum gerçekleştirdiler.

‘Teknolojide Geleceğin Trendleri’ oturumunda ise; İndex Grup CEO’su Erol Bilecik, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği Başkanı Sami Ömeroğlu, D-Smart Satış ve Pazarlama Müdürü Cüneyt Türen konuyla ilgili olarak katılımcılarla bilgilerini paylaştılar.Toplantıda Proje Koordinatörü Funda Hüzmeli de konu ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi.
ÖNCEKİ HABER SONRAKİ HABER